Σεπτέμβριος 13 2017 0Comment
Ανακαίνιση Σπιτιού Με Σκοπό την Θερμομόνωση

Ανακαίνιση Σπιτιού Με Σκοπό την Θερμομόνωση Ενόψει Χειμώνα 2017

Κρατώντας ζεστό ή δροσερό ένα παλιό σπίτι μπορεί να είναι μια δύσκολη υπόθεση. Τα σπίτια που χτίστηκαν πριν από το 2000 ήταν σπάνια μονωμένα και αν ήταν τα αρχικά υλικά έχουν ασθενήσει με την πάροδο του χρόνου, επιτρέποντας τη διαφυγή της θερμότητας και τον κρύο αέρα να εισχωρεί τον χειμώνα στο σπίτι. Αν η συμβουλή που σας έδιναν όταν κρυώνατε ήταν να βάλετε ένα πουλόβερ, τότε σήμερα θα ανακαλύψετε ότι υπάρχουν πολλά προϊόντα εξοικονόμησης ενέργειας, οικονομικά αποδοτικά θερμομονωτικά προϊόντα στην αγορά και η επιλογή του κατάλληλου σε μία ανακαίνιση σπιτιού εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Ακολουθούν μερικές συμβουλές ανακαίνισης για να σας καθοδηγήσουμε στο νέο πρόγραμμα μόνωσης.

1. Πώς αποφασίζετε αν χρειάζεστε μόνωση;

Πρώτα προσδιορίστε εάν έχετε μόνωση. Είναι εύκολο να επιβεβαιώσετε εάν έχετε μόνωση. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε τους εξωτερικούς τοίχους σας για μια σειρά από διορθώσεις που θα επιτευχθούν με την θερμοπρόσοψη.

Στα παλιά σπίτια ο αέρας μπορεί να διαρρεύσει από μια πληθώρα περιοχών. Ελέγξτε και δείτε πού μπορεί να χάνετε τη θερμότητα στο σπίτι σας. Οι καμινάδες και τα τζάκια είναι τυπικές περιπτώσεις. Άλλοι τομείς που πρέπει να ληφθούν υπόψη για την διαρροή αέρα είναι οι ρωγμές γύρω από τα παράθυρα, τους αγωγούς, τις ηλεκτρικές πρίζες και τον ενσωματωμένο φωτισμό. Σημειώστε ότι ο κύριος χώρος απώλειας θερμότητας είναι μέσω της κορυφής του σπιτιού. Η θερμότητα αυξάνεται και μπορεί να ξεφύγει από στέγες που δεν είναι επαρκώς μονωμένες.

2. Τι κάνετε με την υπάρχουσα μόνωση;

Τα μονωτικά υλικά που εισήχθησαν στα μέσα του 20ου αιώνα και περιέχουν αμίαντο και φορμαλδεΰδη, δημιουργούν σήμερα την μεγαλύτερη ανησυχία στα παλιά σπίτια. Ο αμίαντος ήταν ένα κοινό συστατικό της μόνωσης του συστήματος θέρμανσης από το 1910, και από τη δεκαετία του 1930 προστέθηκε επίσης σε ορισμένα προϊόντα μόνωσης κτιρίων. Αν υποψιάζεστε ότι το σπίτι σας έχει μόνωση που περιέχει αμίαντο, ένα γνωστό καρκινογόνο, αντικαταστήστε το.

Η φορμαλδεΰδη, ένας συνδυασμός ρητίνης, σκληρυντικού και πεπιεσμένου αέρα που αναπτύχθηκε ως μονωτικό υλικό στη δεκαετία του 1970, αφρίζονταν σε χώρους κλειστού τοίχου. Διακόπηκε σε μεγάλο βαθμό τη δεκαετία του ’80 εξαιτίας των ανησυχιών, αλλά σήμερα έχουμε καλύτερη κατανόηση του προϊόντος και ότι η ποσότητα των παραγόμενων ατμών είναι πεπερασμένη. Μετά την αρχική σκλήρυνση, το υλικό δεν θα απομακρύνεται, εκτός αν έρχεται σε επαφή με νερό ή υγρασία.

3. Ποια μορφή μόνωσης χρησιμοποιείτε;

Η μόνωση κτιρίων μπορεί να ταξινομηθεί σε τέσσερις γενικές κατηγορίες: χαλαρή γέμιση (κυτταρίνη, ορυκτά ή ίνες γυαλιού). Βαμβάκι, άκαμπτες σανίδες (αποτελούμενες από πλαστικούς αφρούς ή ίνες από γυαλί). Επεκτείνοντας τους ψεκασμούς (ιδιόκτητα συστήματα). Το batt και η άκαμπτη μόνωση συνήθως μπαίνουν στη διαδικασία κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης ανακαίνισης που απαιτεί την αντικατάσταση των τοίχων ή όταν εφαρμόζετε μόνωση σε ημιτελείς χώρους όπως οι σοφίτες.
Η πιο συνηθισμένη μετατροπή μόνωσης για παλαιά σπίτια είναι η χαλαρή, επειδή μπορεί να φθάσει σε μέρη όπου είναι δύσκολο να εγκατασταθεί άλλη μόνωση.

4. Πόση μόνωση χρειάζεστε για το σπίτι σας;

Η τιμή R της μόνωσης – η θερμική αντίσταση του υλικού ή η αντίσταση στη ροή θερμότητας – εξαρτάται από την περιοχή στην οποία ζείτε και από το μέρος του σπιτιού που μονώνετε. Όσο υψηλότερη είναι η τιμή R, τόσο καλύτερη είναι η μόνωση του υλικού. Οι τιμές R κυμαίνονται από το μηδέν έως το 40 και περισσότερο – η μικρότερη τιμή που αρμόζει στις ζεστές καιρικές συνθήκες, όπως η Κρήτη, η υψηλή τιμή που ταιριάζουν σε ψυχρά κλίματα, όπως στη Βόρεια Ελλάδα.

5. Πού εφαρμόζετε τη μόνωση;

Αυτή η απάντηση θα διαφέρει από σπίτι σε σπίτι. Όπως αναφέρθηκε, οι περισσότερες απώλειες θερμότητας είναι συνήθως μέσω της οροφής. Δεδομένου ότι ο θερμός αέρας έχει την τάση να ανεβαίνει και να κρυώνει ο αέρας, η μόνωση της σοφίτας είναι ο κατάλληλος χώρος για να ξεκινήσει. Εάν η σοφίτα είναι ημιτελής, η μόνωση πρέπει να εγκατασταθεί στο πάτωμα. Εάν η σοφίτα χρησιμοποιείται ως καθιστικό, όπως ένα γραφείο στο σπίτι ή playroom, η μόνωση πρέπει να τοποθετηθεί μεταξύ των δοκών.

Ένα από τα μεγαλύτερα λάθη εδώ είναι η τοποθέτηση μόνωσης χωρίς κατάλληλη διαδρομή εξαερισμού μεταξύ της μόνωσης και του εξωτερικού κτιρίου. Μην εμποδίζετε τις οροφές του κτιρίου. Αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγρασίας. Η θερμομόνωση και η θερμοπρόσοψη δεν πρέπει ποτέ να εφαρμοστεί γύρω από την παλιά καλωδίωση. Κάντε ένα ηλεκτρολογικό έλεγχο για να τσεκάρετε την ηλεκτρική μόνωση στις καλωδιώσεις σας για να βεβαιωθείτε για τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

6. Πως εμφανίζονται τα προβλήματα υγρασίας;

Κατά την θερμομόνωση σε μία ανακαίνιση, ένα από τα πιο σημαντικά σημεία είναι να αποφευχθεί η δημιουργία προβλημάτων υγρασίας. Η ανάπτυξη μούχλας, η απολέπιση των χρωμάτων, ακόμα και η σήψη του ξύλου, είναι όλα σημάδια υψηλών επιπέδων υγρασίας. Στα βόρεια κλίματα, η υγρασία από χώρους διαβίωσης (μαγείρεμα, κολύμβηση κλπ.) μπορεί να προκαλέσει προβλήματα όταν μεταναστεύει σε τοίχους και συμπυκνώνεται στη μόνωση, ειδικά κατά τη διάρκεια του κρύου καιρού. Στα νότια κλίματα, προβλήματα υγρασίας συμβαίνουν τους καλοκαιρινούς μήνες όταν ο υγρός αέρας από το εξωτερικό μεταναστεύει στο κτίριο.

7. Υπάρχουν εναλλακτικά προϊόντα οικολογικής μόνωσης;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα μόνωσης φιλικά προς το περιβάλλον στην αγορά. Η εμφυσημένη κυτταρινική μόνωση από 100% ανακυκλωμένη εφημερίδακαι επεξεργασμένη με βορικά άλατα για αντοχή στη φωτιά και προστασία από έντομα επισημαίνεται για την αποτελεσματικότητα έναντι των τερμίτων, των κατσαρίδων, των μυρμηγκιών, των κουνουπιών και πολλών άλλων εντόμων. Το προϊόν αυτό δεν περιέχει ελεύθερη φορμαλδεΰδη, θειικό αμμώνιο, μη υαλοβάμβακα και αμίαντο.
Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί το σύστημα θερμομόνωσης kelyfos , το οποίο απαρτίζεται από συγκεκριμένα υλικά άριστης ποιότητας. Αν χρειαστείτε οτιδήποτε αφορά τη δική σας ανακαίνιση μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μας και ένας εκπρόσωπος αυτής θα σας εξυπηρετήσει άμεσα και με χαρά.

fouskasjohn

Write a Reply or Comment