Ιανουάριος 11 2018 0Comment
Ανακαίνιση Σπιτιού με Σκοπό την Καταπολέμηση της Υγρασίας

Ανακαίνιση Σπιτιού με Σκοπό την Καταπολέμηση της Υγρασίας με Θερμομόνωση

Καθώς ο καιρός κρυώνει, η υγρασία φαίνεται να αυξάνεται και είναι αναγκαίο να προβούμε σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Η υγρασία είναι το στοιχείο που δίνει στον αέρα ένα βαρύ, υγρό συναίσθημα που κάνει μια κρύα μέρα να φαίνεται ακόμη πιο ψυχρή. Η εξωτερική υγρασία είναι απολύτως φυσιολογική, αλλά όταν αντιμετωπίζετε υψηλό επίπεδο εσωτερικής υγρασίας, μπορεί να προκληθούν προβλήματα που σχετίζονται με αυτή. Η ανάπτυξη μούχλας και μουλιάσματος στους τοίχους και τα χαλιά που οδηγούν σε οσμές, αλλεργίες αλλά ακόμη και σε δομικές βλάβες είναι το άμεσο αποτέλεσμα της υπερβολικής εσωτερικής υγρασίας. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατηρείτε τον έλεγχο της υγρασίας στο εσωτερικό, συμπεριλαμβανομένων των συμβουλών συντήρησης του ακινήτου. Δοκιμάστε κάποιον ή όλους τους παρακάτω τρόπους για να μειώσετε την υγρασία του σπιτιού σας.

Τρόποι μείωσης της υγρασίας στο σπίτι σας

Ανακαίνιση Σπιτιού με Σκοπό την Καταπολέμηση της ΥγρασίαςΧρησιμοποιήστε συστήματα εξαερισμού σε κουζίνες και μπάνια. Οι περισσότερες κουζίνες είναι εξοπλισμένες με συστήματα εξαερισμού πάνω από την κουζίνα, γεγονός που μπορεί να μειώσει σημαντικά την υγρασία που σχετίζεται με το μαγείρεμα. Ενεργοποιήστε τον εξαεριστήρα του μπάνιου σας όταν κάνετε ντους ή απλά για να εξαερώσετε την υπερβολική υγρασία που προέρχεται από τη χρήση ζεστού νερού.

Χρησιμοποιήστε έναν αφυγραντήρα. Οι αφυγραντήρες είναι συσκευές που συλλέγουν την υγρασία από τον αέρα και την μετατρέπουν σε νερό που μπορεί να αποστραγγιστεί ή να αποβληθεί. Χρησιμοποιώντας αφυγραντήρες σε υγρές περιοχές όπως τα υπόγεια όπου μπορεί να αποφευχθεί η ζημιά από την υπερβολική εσωτερική υγρασία.

Διατηρήστε το κλιματιστικό σας καλά συντηρημένο. Τα κεντρικά συστήματα κλιματισμού καθώς οι μονάδες  και οι φορητές συσκευές ελέγχουν αυτόματα την υγρασία όταν λειτουργούν σωστά. Εάν αρχίσετε να παρατηρείτε ξαφνικά υπερβολική υγρασία (πρώτες ύποπτες πηγές είναι τα παράθυρα και η συγκέντρωση υγρασίας σε μεταλλικές επιφάνειες), πιθανώς σημαίνει ότι το κλιματιστικό σας δεν λειτουργεί σωστά. Θα μπορούσε να είναι ένας αποκλεισμένος σωλήνας αποστράγγισης ή κάποιο άλλο πρόβλημα με το σύστημά σας. Ακολουθήστε τις βασικές συμβουλές συντήρησης του A/C και ρυθμίστε το για να διατηρήσετε την ομαλή λειτουργία του συστήματος ελέγχοντας σωστά τα επίπεδα της υγρασίας σε εσωτερικούς χώρους. Εάν παρατηρήσετε υγρασία μετά την εγκατάσταση ενός ολοκαίνουργιου συστήματος στη διαδικασία της ανακαίνισης σπιτιού, μπορεί να σημαίνει ότι το νέο κλιματιστικό σας δεν έχει το σωστό αριθμό BTU για το σπίτι σας.

Βεβαιωθείτε ότι το στεγνωτήριο ρούχων είναι καλά αεριζόμενο. Οι στεγνωτήρες ρούχων συνήθως εξαερίζονται σε εξωτερικούς χώρους. Αν αυτό δεν συμβαίνει ή εάν ο σωλήνας εξαερισμού σας έχει μπλοκαριστεί, η περίσσεια εσωτερική υγρασία μπορεί να έρχεται από το χώρο των πλυντηρίων σας. Ελέγξτε το στεγνωτήριο σας για να βεβαιωθείτε ότι είναι σε καλή κατάσταση λειτουργίας και η διαδικασία εξαερισμού όπως θα έπρεπε να είναι.

Μονώστε το υπόγειο σας και ξεκινήστε την αποστράγγιση. Αν ένα υγρό υπόγειο είναι η ρίζα των ζητημάτων υγρασίας σας, σκεφτείτε να το μονώσετε επαγγελματικά για να αποφύγετε την υπερβολική υγρασία από το έδαφος που μπορεί να διαρρεύσει μέσα από τοίχους και το σκυρόδεμα. Μια σωστή θερμομόνωση θα σας δώσει την λύση για αρκετά χρόνια σε ένα πρόβλημα που δεν μπορεί να λυθεί διαφορετικά.

Ένα στεγνό σπίτι είναι ένα πιο ζεστό, πιο άνετο σπίτι αλλά…

Ανακαίνιση Σπιτιού με Σκοπό την Καταπολέμηση της ΥγρασίαςΑλλά χρειάζεστε δομικές λύσεις εκτός από τις καθημερινές κινήσεις που μπορούν να σας προσφέρουν προσωρινές λύσεις στο πρόβλημα της υγρασίας. Η θερμομόνωση είναι υπ’ αριθμόν 1 λύση σε ζητήματα  υγρασίας και μούχλας. Επίσης, στον «πόλεμο» κατά της υγρασίας προστίθενται οι θερμοπροσόψεις. Ουσιαστικά πρόκειται για την ασπίδα ενός κτηρίου που θα το προστατέψει από τον κρύο αέρα τον χειμώνα και τις ακτίνες του ηλίου το καλοκαίρι δημιουργώντας ένα υγιεινό περιβάλλον για τον άνθρωπο χάρη στη διατήρηση της απαιτούμενης κλιματικής ισορροπίας.

Η απόσβεση της θερμοπρόσοψης και θερμομόνωσης είναι άμεση, αφού θα μπορέσει να συγκρατήσει σε κόστος το ηλεκτρικό ρεύμα μειώνοντας την ενεργειακή «προσπάθεια» του κλιματισμού, του αφυγραντήρα και κάθε άλλου μέσου για την απομάκρυνση της εσωτερικής υγρασίας.

Εκτός από τα προφανή οφέλη της πρόληψης μούχλας και υγρασίας σε μία ανακαίνιση σπιτιού, η διατήρηση των επιπέδων υγρασίας χαμηλά στο σπίτι σας θα σας κάνει να αισθάνεστε πιο ζεστά και πιο άνετα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορείτε να αυξήσετε ακόμη και τη θερμοκρασία στο σπίτι σας και ακόμα να αισθανθείτε αρκετά δροσερά όταν ο αέρας είναι ξηρότερος, πράγμα που σας βοηθά να εξοικονομήσετε ενέργεια και να κρατάτε τον λογαριασμό σας χαμηλότερο σε κατανάλωση ρεύματος. Ακολουθήστε τις παραπάνω προτάσεις και συμβουλές συντήρησης για να διατηρήσετε το σπίτι σας ζεστό και άνετο αυτό τον χειμώνα, ενώ παράλληλα βελτιώνετε το περιβάλλον διαβίωσης για εσάς και την οικογένειά σας.

Η Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ι.Φούσκας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων, ξενοδοχειακών μονάδων και επαγγελματικών χώρων και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία σας δημιουργηθεί σχετικά με την ανακαίνιση του χώρου σας αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

 

fouskasjohn

Write a Reply or Comment