Οκτώβριος 30 2017 0Comment
Συμβουλές για την Ανακαίνιση Κουζίνας σας

Συμβουλές για την Ανακαίνιση της Κουζίνας σας

Θα διαπιστώσετε ότι υπάρχουν πολλά σπίτια που έχουν φυσικά ξύλινα ντουλάπια, αλλά πολλά περισσότερα σπίτια ακολουθούν την τάση του βακελίτη, επειδή τα ντουλάπια από laminate θα αντέξουν περισσότερο στη φθορά της καθημερινότητας ειδικότερα όταν πρόκειται για οικογενειακή χρήση σε μία ανακαίνιση σπιτιού. Τα φύλλα είναι αρκετά ανθεκτικά και είναι κολλημένα στα υπάρχοντα ντουλάπια με ένα είδος κόλλας που πρέπει να τοποθετηθεί και στις δύο επιφάνειες, γεγονός που καθιστά πολύ ισχυρή την κουζίνα από βακελίτη. Αυτή η κόλλα εξασφαλίζει ότι το έλασμα θα είναι ασφαλές στην επιφάνεια των ντουλαπιών και θα αντέξει στη θερμότητα και την υγρασία που θα βιώσει.

Τα ντουλάπια κουζίνας Laminate είναι πολύ δημοφιλή στα περισσότερα σπίτια επειδή είναι πολύ πιο εύκολο να καθαριστούν και δεν θα εξασθενίσουν με τα χρόνια εξαιτίας της έκθεσης στον ήλιο, όπως συχνά κάποια φινιρίσματα από ξύλο που θα συναντήσουν παρόμοια έκθεση. Η ανακαίνιση σπιτιού με κουζίνα από βακελίτη αποκτά φανατικούς φίλους συνεχώς λόγω της ανθεκτικότητας

Τα ντουλάπια κουζίνας Laminate έχουν δημιουργηθεί με ένα στυλ που ονομάζεται Shasta, το οποίο μπορεί να φαίνεται πολύ ακριβό, αλλά διατηρούν την παράδοση και παραμένουν οικονομικά και προσιτά για τον καταναλωτή. Τα ντουλάπια έχουν μια πλήρη επικάλυψη από έλασμα που επεκτείνεται και στα μέτωπα της πόρτας, ενώ επίσης έχουν τετραγωνισμένα άκρα και στις τέσσερις πλευρές. Αυτό το ανθεκτικό υλικό που συνθέτει το έλασμα αποτελείται από διαφορετικούς τύπους χαρτιού που συμπιέζονται μαζί έτσι ώστε να γίνει ένα κομμάτι.

Ο σχεδιασμός που γίνεται σε μια ανακαίνιση σπιτιού σχετικά με μια κουζίνα Laminate είναι ένα στρώμα μέσα σε κομμάτια χαρτιού ενώ το ανθεκτικό κορυφαίο υλικό θα τοποθετηθεί επάνω του. Αν πραγματικά σας αρέσει η θέα των φυσικών ξύλινων ντουλαπιών, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουζίνα από βακελίτη που θα μιμηθεί την εμφάνιση του ξύλου εξαιρετικά. Επίσης, μπορεί να φαίνεται πολύ πιο λαμπερός από το ξύλο.

Ο βακελίτης είναι ένα εξαιρετικό υλικό για πάγκους κουζίνας και πάγκους μπάνιου. Είναι ανθεκτικό υλικό, σχετικά φθηνό, σκληρό και διατίθεται σε μια τεράστια ποικιλία χρωμάτων. Ωστόσο, παρά την ανθεκτικότητα, οι κουζίνες αυτού του τύπου απαιτούν κάποια φροντίδα για να εξασφαλιστεί ότι θα συνεχίσουν να φαίνονται σαν καινούριες για τα επόμενα χρόνια.

Συμβουλές φροντίδας

  • Μην χρησιμοποιείτε καθαριστικά με λειαντικά, όπως πολλά καθαριστικά τύπου «κρέμας» – θα βλάψουν την επιφάνεια των φύλλων σας.
  • Χρησιμοποιείτε ένα υγρό πανί ή μη λειαντικό προϊόν σε συνδυασμό με καθαριστικά επιφάνειας, εξασφαλίζοντας ότι η επιφάνεια στεγνώνεται στη συνέχεια.
  • Μην τοποθετείτε θερμά αντικείμενα, όπως γάστρες, απευθείας από το φούρνο ή άλλα σκεύη στην επίστρωση πολυστρωματικής επιφάνειας
  • Μην κόβετε τίποτα απευθείας στην επιφάνεια του laminate. Μαχαίρια και άλλα σκεύη θα αφήσουν γρατζουνιές.
  • Μην σύρετε τα τηγάνια ή άλλα αντικείμενα – ειδικά τα μέταλλα και τα κεραμικά είδη – στην επιφάνεια.
  • Μην χρησιμοποιείτε βερνίκι με κερί, καθώς θα μαλακώσουν την επιφάνεια.
  • Οι σκούρες επιφάνειες εργασίας εμφανίζουν μερικές φορές ραβδώσεις μετά τον καθαρισμό. Χρησιμοποιήστε μια μικρή ποσότητα καθαριστικού πολλαπλών επιφανειών σε ένα καθαρό πανί για να αφαιρέσετε το υπόλειμμα και να ανακτήσετε τη λάμψη των πάγκων σας.


Διαρροές και λεκέδες

Οι πάγκοι κουζίνας από πλαστικό αντέχουν στη χρώση από τα περισσότερα οικιακά χημικά. Ορισμένα στοιχεία με πολύ έντονα χρώματα μπορούν, ωστόσο, να αφήσουν ένα μόνιμο λεκέ. Σκουπίστε αμέσως το κόκκινο κρασί, τα παντζάρια, τους χυμούς σταφυλιών και τα μούρα και καθαρίστε με νερό. Το συμπυκνωμένο λευκαντικό μπορεί να αφαιρέσει το χρώμα από τους σκούρους πάγκους και να αφήσει κίτρινους λεκέδες σε  πάγκους εργασίας, οπότε θα πρέπει επίσης να αφαιρεθεί με καθαρό νερό το συντομότερο δυνατό. Διαρροές, όπως βερνίκι νυχιών ή σούπερ κόλλα, πρέπει να αφαιρούνται πριν στεγνώσουν. Η αφαίρεση με τον κατάλληλο διαλύτη εξασφαλίζει ότι η επιφάνεια καθαρίζεται τελείως.

Μερικά στυλό μπορούν να αφήσουν μόνιμα σημάδια, ειδικά οι μαρκαδόροι.
Αν ένας λεκές δεν εξαφανιστεί με το κανονικό καθαριστικό επιφανειών, δοκιμάστε να κάνετε ελαφρύ τρίψιμο με ένα κατάλληλο καθαριστικό. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αραιωμένο λευκαντικό, αλλά μην το αφήνετε για περισσότερο από 3 λεπτά και βεβαιωθείτε ότι η επιφάνεια ξεπλένεται καλά μετά γιατί υπάρχει κίνδυνος λεύκανσης της επιφάνειας.

Γρατσουνιές

Οι επιφάνειες κουζίνας από βακελίτη αντέχουν σε φυσιολογική καθημερινή φθορά, αλλά μπορούν να καταστραφούν με ξύσιμο ή κοπή με μαχαιροπίρουνα, μαχαίρια και κεραμικά σκεύη. Τα πιο σκούρα χρώματα θα δείξουν γρατζουνιές πιο εύκολα από τα ανοιχτότερα χρώματα, όπως και οι επιφάνειες υψηλής γυαλάδας. Οι σκούρες επιφάνειες εργασίας και υψηλής στιλπνότητας τείνουν να δείχνουν πιο εύκολα τις γρατζουνιές όταν γίνει μία ανακαίνιση σπιτιού.

Η περίοδος ζωής του πάγκου εργασίας με την απαραίτητη προσοχή και τα έπιπλα κουζίνας μπορούν εύκολα να διαρκέσουν 20 χρόνια ή περισσότερο καιρό σε τέλεια κατάσταση. Ακόμη και αν έχει φθαρεί ή καταστραφεί ένας πάγκος εργασίας μπορεί συνήθως να αντικατασταθεί εύκολα και οικονομικά με μια νέα κουζίνα προσδίδοντας στην ανακαίνιση το ιδανικό value for money.

Η Εταιρεία μας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις σπιτιών, επαγγελματικών χώρων και ξενοδοχειακών μονάδων και είμαστε στη διάθεσή σας για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη δική σας ανακαίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας.

fouskasjohn

Write a Reply or Comment