Η κουζίνα είναι εκείνος ο χώρος του σπιτιού που οι περισσότεροι από  μας έχουμε συνδέσει με πεντανόστιμα φαγητά, υπέροχες μυρωδιές και παρέες φίλων, με κάποιες δηλαδή από τις πιο ευχάριστες προσωπικές μας στιγμές. Ακριβώς λοιπόν επειδή η κουζίνα αποτελεί το σκηνικό στο οποίο διαμορφώνονται οι πιο χαρούμενες αναμνήσεις μας, οφείλουμε να την κρατάμε περιποιημένη και καθαρή όσο γίνεται περισσότερο. Αυτό βέβαια είναι ανέφικτο αν σκεφτείτε ότι είναι από τα πιο πολυσύχναστα μέρη ενός σπιτιού και ακόμα κι αν δεν χρησιμοποιείται για το μαγείρεμα όλο και κάποιος θα μπαινοβγαίνει για νερό ή σνακ. Η πιθανότητα να συμβεί κάποια ζημιά  από ατύχημα ή λόγο μακροχρόνιας φθοράς είναι αυξημένη και μαζί με αυτή και η ανάγκη για τμηματική ή ολική  ανακαίνιση  κουζίνας σας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι η ανακαίνιση κουζίνας είναι η πιο δημοφιλής παρέμβαση που επιλέγουν να κάνουν όσοι δεν θέλουν  να ανακαινίσουν το σπίτι τους εξ ολοκλήρου. Οι εποχές δεν είναι ιδανικές για ολικές ανακαινίσεις σπιτιών όποτε οι περισσότεροι επιλέγουν να ανακαινίσουν εκείνον το χώρο του σπιτιού που έχει την μεγαλύτερη ανάγκη αλλά και εκείνον που χρησιμοποιούν περισσότερο για να πιάσει τόπο η επένδυση που έκαναν. Άρα  η κουζίνα είτε για τον ένα είτε για τον άλλο λόγο έχει δικαιολογημένα την τιμητική της.
Αν λοιπόν σκοπεύετε να ανανεώσετε την κουζίνα σας, η εταιρεία μας μπορεί να αναλάβει και την δική σας ανακαίνιση ακολουθώντας τα μελετημένα βήματα που περιγράφονται παρακάτω:

Επιδιώξτε μια πρώτη επικοινωνία με την εταιρεία μας

Για να ξεκινήσει η συνεργασία μας θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας, αμέσως μόλις αποφασίσετε ότι η κουζίνα σας χρειάζεται μια ανακαίνιση, με κάποιον από τους διαθέσιμους τρόπους επικοινωνίας. Μπορείτε να μας καλέσετε τηλεφωνικώς σε κινητό ή σε σταθερό στις ώρες γραφείου που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας. Φυσικά έχετε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την φόρμα επικοινωνίας που θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας, να εκφράζετε το ενδιαφέρον σας και εφόσον το επιθυμείτε να σας καλέσουμε εμείς πίσω για να μας ενημερώσετε για την ανακαίνιση που σκέπτεστε να υλοποιήσετε. Η πρώτη αυτή επικοινωνία μας δεν απαιτεί να γνωρίζετε ακριβώς τι θέλετε να κάνετε αφού σε αυτό μπορούμε να καταλήξουμε αργότερα από κοινού, ωστόσο είναι απαραίτητο να κλείσουμε μια συνάντηση στον ανακαινιζόμενο χώρο για να γνωρίσουμε και από κοντά την κατάσταση της κουζίνας σας.

Πρώτη συνάντηση μας στην κουζίνα που θέλετε να ανακαινίσετε

Με το πέρας της πρώτης μας επικοινωνίας θα έχουμε κιόλας ορίσει ένα ραντεβού στο οποίο ο έμπειρος συνεργάτης της εταιρείας μας  ο οποίος είναι ένας πολίτικος μηχανικός θα επισκεφτεί το σπίτι σας προκείμενου να αξιολογήσει την υπάρχουσα κατάσταση της κουζίνας, να γνωρίσει τον χώρο γενικότερα και να καταγράψει τις ανάγκες που πιστεύει ότι υπάρχουν με την επαγγελματική του ματιά. Αυτή η συνάντηση είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να γνωριστούμε και προσωπικά. Να μάθουμε εμείς για σας και εσείς για μας. Θα συζητήσουμε τις προσδοκίες σας σε σχέση με το αποτέλεσμα, που θέλετε να επικεντρωθεί η ανανέωση του χώρου καθώς και το χρηματικό ποσό που είστε διατιθέμενοι να ξοδέψετε για την κουζίνας σας. Αλλά και εσείς μπορείτε ελευθέρα να ρωτήσετε τον εκπρόσωπό μας για οτιδήποτε θεωρείτε σημαντικό και θα θέλατε να μάθετε από εμας. Οι μετρήσεις που θα βοηθήσουν στην απεικόνιση της κουζίνας σας στο χαρτί θα γίνουν και αυτές στην πρώτη μας συνάντηση με απόλυτη ακρίβεια.

Μελέτη και σχεδιασμός της ανακαίνισης της κουζίνα σας

Οι σωστές και αντιπροσωπευτικές μετρήσεις του χώρου σας είναι η βάση στην όποια θα στηριχτούμε για να οραματιστούμε την καλύτερη δυνατή εκδοχή της κουζίνας σας. Σκοπός μας είναι η νέα αυτή διάταξη του χώρου να είναι αισθητά καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη τόσο ως αναφορά την εργονομία αλλά και την λειτουργικότητα. Η νέες θέσεις των επίπλων και των οικοσκευών θα φροντίσουμε ώστε να διευκολύνουν τόσο την καθημερινότητα όσο και το μαγείρεμά σας. Όλες οι αλλαγές που προτείνουν για σας ο  αρμόδιος πολιτικός μηχανικός και οι υπόλοιποι συνεργάτες μας παρουσιάζονται αναλυτικά στο σχέδιο της νέας κουζίνας, το οποίο για να γίνει απόλυτα κατανοητό, επιδιώκουμε να το προβάλλουμε σε τρισδιάστατη απεικόνιση σε σας. Θα έχετε δηλαδή την ευκαιρία να δείτε πως θα είναι ακριβώς η κουζίνα σας πριν καν αρχίσει να δημιουργείται. Αυτό σας δίνει το εξαιρετικό πλεονέκτημα να εντοπίσετε και να διορθώσετε τυχόν ατέλειες του σχεδίου πριν καν ξεκινήσουν οι εργασίες.

Επιλογή των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν για την ανακαίνιση της κουζίνας σας

Οι επιλογές που έχετε για τα έπιπλα της κουζίνας, τις οικοσκευές και τους αποθηκευτικούς χώρους είναι πραγματικά τεράστιες τόσο που δύσκολα δεν θα βρείτε αυτό που θέλετε ακριβώς. Όσο μικρός ή μεγάλος κι αν  είναι ο χώρος σας θα βρείτε αυτό που σας ταιριάζει για να τον αναδείξετε. Το πρώτο που έχετε να κάνετε είναι να επιλέξετε το γενικότερο ύφος στο οποίο θέλετε να κινηθείτε για να έχετε ένα μπούσουλα για τις επιλογές. Από την στιγμή που θα καταλήξετε στο ύφος δεν έχετε τίποτα να φοβάστε αφού υπάρχει τεραστία ποικιλία σε ότι περικλείεται μέσα στην κουζίνα. Ας πάρουμε σαν παράδειγμα του πάγκους της κουζίνα σας. Πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα τι επιφάνεια θα είναι αυτή που θα καλύψει τους πάγκους σας. Η επιφάνεια των πάγκων πρέπει να είναι εύκολη στο καθάρισμα και την συντήρηση. Όσο για τον απορροφητήρα σας μπορείτε να επιλέξετε αποροφητήρα με καμινάδα ή συρταρωτό. Για την επένδυση της πλάτης της κουζίνας σας μπορείτε να διαλέξετε τα κλασικά πλακάκια, ψηφιδωτά πλακίδια, τσιμεντοκονία ακόμα και γυαλί. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στην επιλογή των αποθηκευτικών χώρων που θα χρησιμοποιήσετε στην κουζίνα σας γιατί ένα είναι σίγουρο. Οι αποθηκευτικοί χώροι όσοι κι αν είναι δεν είναι ποτέ αρκετοί. Έχοντας αυτό στο μυαλό σας φροντίστε να εξασφαλίσετε όσο το δυνατό περισσότερους γιατί αργά ή γρήγορα θα τους χρειαστείτε. Ίσως μια δημιουργική ιδέα να ήταν να εντάξετε μετατρεπόμενα έπιπλα στη κουζίνα σας που σας δίνουν την δυνατότητα του κρυφού αποθηκευτικού χώρου στην κουζινα. Τέλος το πιο βασικό που πρέπει να διαλέξετε είναι το υλικό των ντουλαπιών. Μπορεί να γίνει κουζίνα από βακελίτη ή από μελαμίνη. Ακόμη υπάρχει και η πιο ακριβή λύση που είναι η κουζίνα από μασίφ ξύλο.

Διεκπεραίωση τεχνικών εργασιών για την ανακαίνιση της κουζίνας σας

Μετά και την επιλογή των κατάλληλων υλικών είμαστε πανέτοιμοι να ξεκινήσουμε τις τεχνικές εργασίες της ανακαίνισης της κουζίνας σας με την βοήθεια των πιστοποιημένων μας συνεργείων. Οι τεχνικές εργασίες αρχίζουν με τις απαραίτητες αποξηλώσεις όπου θεωρείται ότι χρειάζονται. Αποξηλώσεις μπορούν να γίνουν για να απομακρυνθούν παλιά έπιπλα αλλά και πλακίδια. Όταν ολοκληρωθούν οι αποξηλώσεις που πρέπει να γίνουν τα αρμόδια συνέργεια φροντίζουν έτσι ώστε να καθαριστεί ο χώρος από τα αποξυλωμένα αντικείμενα ώστε  να μπορούν να συνεχιστούν οι εργασίες σε καθαρό περιβάλλον αλλά και να μην εμποδίζετε η λειτουργικότητα του υπόλοιπου σπιτιού όσο είναι δυνατό. Ακολούθουν τα απαραίτητα σοβαντίσματα όπου υπάρχει ανάγκη για να καλυφτούν ρωγμές και τρύπες από τις αποξηλώσεις. Μετά σειρά παίρνουν οι ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις σε μία ανακαίνιση κουζίνας που είναι η βασική υποδομή για την λειτουργιά της. Συνήθως ελέγχονται και οι δυο ειδών εγκαταστάσεις για να σιγουρευτούμε ότι δεν υπάρχουν βλάβες. Αν όλα είναι καλά συνεχίζονται οι εργασίες κανονικά. Αν  πάλι κριθεί απαραίτητη κάποια επισκευή στα ηλεκτρικά ή κάποια αντικατάσταση στις σωληνώσεις στα υδραυλικά αναλαβαίνει το αρμόδιο εξειδικευμένο συνεργείο να διορθώσει ότι χρειάζεται πριν προχωρήσουν οι εργασίες. Κάπου εδώ έρχεται η ώρα μαζί με τις διάφορες εγκαταστάσεις να τοποθετηθούν και οι νέες ηλεκτρικές συσκευές με την βοήθεια ηλεκτρολόγου καθώς και να εγκατασταθεί ο νέος νεροχύτης από τον υδραυλικό. Οι εργασίες συνεχίζονται με την ανανέωση των πλακιδίων της πλάτης της κουζίνας. Το νέο υλικό που έχετε επιλέξει να τοποθετήσετε θα αναδείξει ακόμα περισσότερο τις οικοσκευές.  Το δάπεδο και οι αλλαγές που αυτό χρειάζεται είναι το επόμενο βήμα της ανακαίνισης ενώ τελευταία το βάψιμο των τοίχων στο χρώμα ή την τεχνοτροπία που θέλετε  θα ολοκληρώσει το έργο μας.  Ολοκληρώνοντας τις τεχνικές εργασίες τα συνεργεία φροντίζουν να κάνουν ολική καθαριότητα στο χώρο της κουζίνας ώστε αποχωρώντας να μην αφήσουν πίσω τους βρωμιές και ακαταστασία που θα σας ταλαιπωρήσει για μέρες. Όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς τα συνεργεία με τα οποία συνεργάζεται η εταιρεία μας για την υλοποίηση των εργασιών χαρακτηρίζονται από την διακριτικότητα και το σεβασμό προς τα προσωπικά σας αντικείμενα στο χώρο που εργάζονται.

Κόστος ανακαίνισης κουζίνας

Όπως συμβαίνει και με την ανακαίνιση κάθε άλλου μέρους του σπιτιού έτσι και στην ανακαίνιση της κουζίνας σας φροντίζουμε να μην υπερβεί το κόστος του εσείς έχετε θέσει ως ανώτατο όριο για την επένδυση σας. Σεβόμαστε τα χρήματα σας και για αυτό σας προσφέρουμε τα πιο ποιοτικά υλικά και έπιπλα στις πιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς. Αυτό είναι που μας βοήθα να αποκτούμε πιστούς πελάτες και αξιοπιστία. Οπότε μην ανησυχείτε, έχουμε την δυνατότητα να προσαρμοστούμε στα χρήματα που εσείς μπορείτε να διαθέσετε χωρίς να σας επιβαρύνουμε επιπλέον με κρυφές χρεώσεις και έξοδα. Όσο για την αποπληρωμή υπάρχει η δυνατότητα χρήσης πιστωτικής ή χρεωστικής κάρτας ανάλογα με τις προτιμήσεις σας αφού η εταιρεία μας διαθέτει μηχάνημα pos.

Ανακαίνιση Σπιτιού

Η κουζίνα ενός σπιτιού οφείλει να είναι πρακτική, να ικανοποιεί τις ανάγκες όλης της οικογενείας και να είναι λειτουργική. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας ενδιαφέρει να είναι εμφανίσιμη και καλαίσθητη. Για να επιτύχετε όμως μια ανακαίνιση που να σας προσφέρει τον συνδυασμό όλων αυτών των απαραιτήτων χαρακτηριστικών πρέπει να κάνετε μια σοβαρή επιλογή στην εταιρεία που θα αναλάβει την ανακαίνιση. Ο ανταγωνισμός όπως γνωρίζεται και εσείς είναι μεγάλος. Η εταιρεία μας με όσα προαναφέρθηκαν σας παρουσιάζει με τον καλύτερο τρόπο την μεθοδική και επαγγελματική προσέγγιση με την οποία υλοποιεί όποια ανακαίνιση αναλάβει. Για οτιδήποτε χρειαστείτε μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και να ζητήσετε την επαγγελματική συμβουλή των ειδικών μας σχετικά με τη δική σας ανακαίνιση.

Προγραμματίζεις Ανακαίνιση στο Σπίτι ή την Επιχείρηση;