Δεκέμβριος 21 2017 0Comment
Ποιο Είναι Σήμερα το Κόστος Ανακαίνισης Μπάνιου ;

Ποιο Είναι Σήμερα το Κόστος για την Ανακαίνιση Μπάνιου ;

Η ανακαίνιση μπάνιου παρέχει μερικές από τις υψηλότερες επιστροφές μεταπώλησης ως έργο βελτίωσης κατοικίας. Ωστόσο, υπάρχει μια σεβαστή επένδυση και μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για να ολοκληρωθεί. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να συγκεντρωθούν και να σχεδιαστούν ιδέες αναδιαμόρφωσης των λουτρών σας και στη συνέχεια να βρεθεί ο σωστός ανάδοχος αναδιαμόρφωσης για τη δουλειά. Οι ερωτήσεις, ο καθορισμός ρεαλιστικών προσδοκιών, οι εκτιμήσεις κόστους και ο προϋπολογισμός από την αρχή μπορεί να σημαίνουν τη διαφορά ανάμεσα στην εύρεση ενός εργολάβου που εμπιστεύεστε και να απολαύσετε την εργασία σας σε σχέση με μια εμπειρία που μπορεί να αποδειχθεί δυσάρεστη.

Εκτίμηση κόστους ανακαίνισης μπάνιου

Ο καθορισμός του προϋπολογισμού σας μπορεί να είναι δύσκολος όταν προγραμματίζετε την ανακαίνισή σας. Ένας σημαντικός παράγοντας για τον προσδιορισμό του κόστους θα είναι το μέγεθος του μπάνιου σας, που κυμαίνεται από το μικρό έως το μέτριο μέγεθός του. Τα φωτιστικά που θα χρειαστεί να εφαρμοστούν στο μπάνιο σας θα κυμαίνονται σε τιμή ανάλογα με το μέγεθός τους. Ο κατάλογος του κόστους που περιλαμβάνεται στην ανακατασκευή ενός μπάνιου μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία όπως βρύσες, αλλαγές στο κατώφλι (μετατροπή μισού λουτρού σε πλήρες λουτρό), νέα ντους ή μπανιέρες, νέα δάπεδα, ντουλάπια κ.α. Αυτός ο μακρύς κατάλογος έρχεται με πολλές διαφορετικές τιμές και επιλογές για να συγκρίνετε πριν επιλέξετε τι θα αγοράσετε για το μπάνιο σας.

Θυμηθείτε: Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε όλα αυτά τα προϊόντα στο ανακαινισμένο μπάνιο σας, εκτός αν δημιουργείτε ένα νέο μπάνιο από το μηδέν. Επίσης, θεωρήστε ότι ορισμένα από αυτά τα έργα έχουν εναλλακτικές λύσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να ανανεώσετε ντουλάπια για να τα κάνετε να φαίνονται ολοκαίνουργια και να ταιριάζουν με το νέο μπάνιο με λιγότερα χρήματα. Υπάρχει, επίσης, η επιλογή αντικατάστασης αξεσουάρ και άλλων υδραυλικών, τα οποία κοστίζουν λιγότερο από την αντικατάσταση της μπανιέρας ή του ντους.

Παράγοντες κόστους αναδιαμόρφωσης του μπάνιου

Τα μικρά μπάνια είναι συχνά λιγότερο δαπανηρά για να αναδιαμορφωθούν από τα μεγαλύτερα μπάνια, επειδή έχουν λιγότερα τετραγωνικά μέτρα. Αυτό σημαίνει ότι λιγότερα υλικά εμπλέκονται για να γίνει ολοκαίνουριος ο χώρος σας και το κόστος τους θα είναι στο χαμηλό εύρος του καταλόγου αφού χρειάζεστε λιγότερα από αυτά ή τα μικρότερα μεγέθη τους για να τοποθετήσετε στο μπάνιο. Το κόστος της εργασίας θα είναι επίσης χαμηλότερο επειδή ο χρόνος που ξοδεύεται για την ανακαίνιση του μπάνιου δεν θα είναι όσο σε ένα μεγάλο μπάνιο, εκτός αν εντοπισθούν ζημιές ηλεκτρικής ή υδραυλικής φύσεως. Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη βαρύτητα, σχεδιασμός και σημαντικός χρόνος που εμπλέκονται στη διαδικασία. Εδώ είναι μερικοί παράγοντες κόστους που μπορούν να το επηρεάσουν:

  • Αλλαγή της διάταξης: Αν αποφασίσετε να αυξήσετε τα τετραγωνικά μεγέθη του μικρού μπάνιου, θα αυξηθεί το συνολικό κόστος της αναδιαμόρφωσης. Αυτό σημαίνει αλλαγή της ηλεκτρικής καλωδίωσης στους τοίχους, προσθήκη περισσότερων δαπέδων και, ενδεχομένως, περισσότερων υδραυλικών εργασιών. Όλα αυτά θα αυξήσουν τα υλικά και το κόστος εργασίας.
    • Φωτιστικά και έπιπλα: Εάν αντικαταστήσετε στο μπάνιο τα έπιπλα μπάνιου, τη μπανιέρα, τουαλέτα, νεροχύτη κλπ. – αυτό θα αυξήσει το κόστος επειδή θα πρέπει να αφαιρεθούν τα παλιά και να εγκατασταθεί ο νέος εξοπλισμός.
  • Υδραυλικά και ηλεκτρικά: Οποιεσδήποτε ζημιές με υδραυλικά ή ηλεκτρολογικά κατά την ανακαίνιση μπάνιου θα προστεθούν στο κόστος της ανακαίνισης.

 

Ιδέες αναδιαμόρφωσης του σπιτιού και έμπνευση

Γιατί θέλετε να αναδιαμορφώσετε το μπάνιο; Είναι για τον εκσυγχρονισμό της λειτουργικότητας του υπάρχοντος μπάνιου σας; Για να ανανεώσετε το στυλ και το χρώμα; Ποιους εξυπηρετεί το μπάνιο; Ρωτήστε τον εαυτό σας εάν το στυλ σχεδιασμού του μπάνιου πρέπει να είναι κλασικό ή σύγχρονο, μοντέρνο ή παραδοσιακό. Πώς θα ταιριάζει με το υπόλοιπο σπίτι με βάση το ύφος που θα επιλέξετε; Το μπάνιο σας ταιριάζει στον τρόπο ζωής σας;

Ίσως να ζείτε σε ένα γρήγορο ρυθμό ζωής όπου ποτέ δεν έχετε χρόνο για περισσότερο από ένα γρήγορο ντους το πρωί. Ίσως σας αρέσει ένα διαρκές, χαλαρωτικό μπάνιο στο τζακούζι το βράδυ. Είτε έτσι είτε αλλιώς, όπως και να σχεδιάζετε να ανακαινίσετε το μπάνιο σας, αντικατοπτρίζει τόσο την αισθητική όσο και τον τρόπο ζωής σας, και όλα αυτά επηρεάζουν το κόστος και το εύρος τιμών για τα αξεσουάρ του.

Η επιλογή σας θα κρίνει το ύψος της επένδυσης και φυσικά το τελικό αποτέλεσμα. Εσείς θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα πλάνο που θα διαχωρίζει τις προτεραιότητες σας σε συνάρτηση με το ποσό που διαθέτετε. Με αυτό τον τρόπο θα δώσετε την σωστή εικόνα στο συνεργείο που θα συνεργαστείτε για την ανακαίνιση μπάνιου.

Η Ι.Φούσκας Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία ολοκληρώνει ανακαινίσεις σπιτιών, επαγγελματικών χώρων και ξενοδοχειακών μονάδων δίνοντας προτεραιότητα στην ποιότητα με ένα ελεγχόμενο κόστος. Μπορείτε να μας καλέσετε για να σας λύσουμε οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με τη δική σας ανακαίνιση.

fouskasjohn

Write a Reply or Comment