Αύγουστος 29 2017 0Comment
Η Ανακαίνιση Ξενοδοχείου Αποτελεί Σίγουρη Επένδυση

Η Ανακαίνιση Ξενοδοχείου Αποτελεί Σίγουρη Επένδυση

Ανακαίνιση ξενοδοχείου! Μια μεγάλη κουβέντα που αποτελεί κουίζ για δυνατούς λύτες. Διοικητικά στελέχη που γνωρίζουν την δυναμική μιας ανακαίνισης αναθέτουν στους καλύτερους της αγοράς την σημαντική, αυτή, επένδυση της εταιρείας τους. Η αναδιαμόρφωση ή η ανακατασκευή έχει ως στόχο να μεταφέρει το ξενοδοχείο σε διαφορετικό τομέα της αγοράς, αυξάνοντας τις τιμές δωματίων και τη συνολική απόδοση. Μια τέτοια ανακαίνιση ξενοδοχείου περιλαμβάνει μεγάλα έργα στους ορόφους των δωματίων, όπως:

  1. Δημιουργία νέων δωματίων από περιττό χώρο
  2. Αντικατάσταση λουτρών και υπηρεσιών
  3. Αλλαγή χώρου και μεγέθη δωματίων
  4. Προσθέτοντας ψύξη άνεσης
  5. Εισάγοντας νέες εγκαταστάσεις φιλοξενίας, συμπεριλαμβανομένης της πληροφορικής και της διασκέδασης στο δωμάτιο
  6. Πλήρης αντικατάσταση επίπλων, εξαρτημάτων και εξοπλισμού.

Η Ανακαίνιση Ξενοδοχείου Αποτελεί Σίγουρη ΕπένδυσηΜια μεγάλη ανακαίνιση μπορεί να έχει δραματική επίδραση στην απόδοση ενός ξενοδοχείου. Κατά το πρώτο έτος λειτουργίας μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης στην Claridges του ομίλου Savoy στο κεντρικό Λονδίνο το 1998, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 38% και η κερδοφορία ήταν πάνω από 90%. Ομοίως, η προγραμματισμένη ανάκαμψη 90 εκατομμυρίων λιρών της Grosvenor House στο κεντρικό Λονδίνο από την Le Meridien θα πρέπει να αυξήθηκε κατά 80% στα £ 600εκ. Πρόκειται για περιπτώσεις που έχουν σημαδέψει την «επιστροφή» της επένδυσης στον κλάδο.
Αυξάνοντας τις προσδοκίες των πελατών
Η ανταγωνιστική πίεση για την ανακαίνιση οφείλεται στις μεταβολές των δημογραφικών στοιχείων της αγοράς του ξενοδοχείου και των καινοτομιών από εξειδικευμένους φορείς εκμετάλλευσης. Στους τομείς των επιχειρήσεων και των πολυτελών τομέων, έχουν θεσπιστεί νέα πρότυπα από τα boutique ξενοδοχεία, που απευθύνονται σε νεότερους πελάτες. Υπάρχουν τρεις βασικοί τομείς στους οποίους τα ξενοδοχεία ανταποκρίνονται στις μεταβαλλόμενες προσδοκίες:

 

 Μέγεθος δωματίου

Πριν από πέντε χρόνια, 28-32 m2 ήταν φυσιολογικός χώρος για τα δωμάτια στα ξενοδοχεία. Τώρα, 32 m2 είναι το ελάχιστο μέγεθος χώρου βάσει των νέων εξελίξεων, επιλέγοντας σε ορισμένες περιπτώσεις την αύξηση στα 36 m2.

 

Αισθητική χώρου

Η σχεδίαση αποτελεί βασικό παράγοντα διαφοροποίησης σε αυτήν την αγορά, ώστε τα ξενοδοχεία να έχουν απομακρυνθεί από τα παραδοσιακά σχήματα, ενώ τα έπιπλα και τα εξαρτήματα υιοθετούν ένα στυλ που επηρεάζεται από την τελευταία γενιά σχεδιασμού. 

 

Ποιότητα δωματίων

Η ζήτηση για υψηλά επίπεδα άνεσης και υπηρεσιών στο δωμάτιο, που προέρχονται κυρίως από την αμερικανική αγορά, οδήγησε σε σημαντικές επενδύσεις στην ανακαίνιση δωματίων. Εξαιρετικά υψηλής ποιότητας μπάνια, κλιματισμό υψηλής απόδοσης, εκτεταμένη διασκέδαση στο δωμάτιο, εγκαταστάσεις πληροφορικής και ενισχυμένη ασφάλεια σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα είναι όλα μέρος των καινοτομιών.
 

Πιθανά προβλήματα και τεχνικοί παράγοντες κινδύνου


Κατάσταση Ξενοδοχείου

Η κατάσταση του κτιρίου είναι το μεγάλο άγνωστο που σχετίζεται με τα έργα ανακαίνισης του ξενοδοχείου. Τα ξενοδοχεία που έχουν επεκταθεί με τα χρόνια συχνά αποτελούν ένα συγκρότημα από παλιά κτίρια. Μπορούν να προκύψουν προβλήματα σχετικά με τη διαφορική κίνηση, τις ανεξάρτητες δομές, τα ανομοιογενή επίπεδα δαπέδου και τις εγκαταλελειμμένες και συχνά περιττές υπηρεσίες. Μια απλή συντήρηση και η απουσία σχεδίων και άλλων τεχνικών πληροφοριών μπορεί να συνθέσει τα πράγματα περαιτέρω.

Ένα βασικό στοιχείο της διαχείρισης του κινδύνου στα έργα ανακαίνισης είναι η διεξαγωγή ερευνών καταστάσεων και μετρήσεων του οικοδομικού ιστού. Οι πληροφορίες αυτές θα βοηθήσουν στην έγκαιρη κατανομή των προϋπολογισμών για εργασίες επισκευής και μετατροπής και θα μειώσουν τον κίνδυνο αποκάλυψης αμιάντου ή άλλων απροσδόκητων δυσκολιών κατά την κατασκευή.

Εργασία σε εν ενεργεία κτίρια

Τα περισσότερα ξενοδοχεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης, διατηρώντας πελάτες και βασικά μέλη του προσωπικού, ώστε να ελαχιστοποιηθεί η απώλεια εσόδων.
Στην ιδανική περίπτωση, οι εργασίες ανακαίνισης πραγματοποιούνται σε μικρό αριθμό διακεκριμένων φάσεων. Τουλάχιστον το 30% θα πρέπει να ανανεωθεί σε μία μόνο φάση για να διατηρηθεί η συνέχεια της εργασίας. Η εργασία σε φάσεις αυξάνει το κόστος εξαιτίας των έργων που συνδέονται με άλλες προσωρινές εργασίες μεταξύ των φάσεων.

Τι να προσέξετε
Να δώσετε έμφαση στην ανάπτυξη και διατήρηση μιας καλής σχέσης συνεργασίας με την ομάδα διαχείρισης του έργου.

Ταχύτητα.

Η εργασία έξι ή επτά ημερών την εβδομάδα και οι εκτεταμένες ώρες είναι συχνά απαραίτητες για να ελαχιστοποιηθούν οι διαταραχές και η απώλεια εσόδων. Συνήθως, ένα έργο ανανέωσης που περιλαμβάνει 100-120 δωμάτια μπορεί να γίνει σε 10-12 εβδομάδες. Ένα πιο εκτεταμένο σχέδιο αλλαγής επωνυμίας μπορεί να διαρκέσει 16-18 εβδομάδες.
Η ανακαίνιση ενός ξενοδοχείου δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν την ολοκλήρωση του έργου, αλλά και την παράλληλη συνέχεια της λειτουργίας της επιχείρησης. Ταυτόχρονα πρέπει να επιλεγούν οι καλύτερες λύσεις που θα «απογειώσουν» την αξία της επένδυσης και θα μεγιστοποιήσουν το κέρδος στο σημείο που θα επιφέρει γρήγορη απόσβεση .

Η Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ι.Φούσκας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων, επαγγελματικών χώρων και ξενοδοχειακών μονάδων και προτείνει διάφορα πακέτα ανακαίνισης, τα οποιία μπορούν να διαμορφωθούν ανάλογα με τις ανάγκες κάθε χώρου και πελάτη. Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη δική σας ανακαίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας και κάποιος εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα σας βοηθήσει άμεσα.

fouskasjohn

Write a Reply or Comment