Αύγουστος 11 2017 0Comment
Ποιος Είναι ο Σωστός Σχεδιασμός στην Ανακαίνιση Ξενοδοχείου;

Ποιος Είναι ο Σωστός Σχεδιασμός στην Ανακαίνιση Ξενοδοχείου;

Με την ξενοδοχειακή βιομηχανία να σπάει κάθε ρεκόρ τα τελευταία χρόνια προετοιμάζουμε την επόμενη μέρα στον κλάδο. Ήδη αρκετές επιχειρήσεις σχεδιάζουν την ανακαίνιση ξενοδοχείου τους με σκοπό μια επένδυση που θα τους επιστρέψει σε υψηλό ποσοστό βραχυπρόθεσμα.

Πολλοί ξενοδόχοι δεν είναι ειδικοί στον τομέα των κατασκευών, οπότε έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να εξομαλύνετε τον προϋπολογισμό σας μέσω μιας ανακαίνισης.

Η αρχή το ήμισυ του παντός

Η δέσμευση του γενικού εργολάβου ή του διευθυντή του έργου σας να είναι υποστηρικτής του έργου σας είναι απαραίτητη.

Ο μηχανικός είναι εκείνος που έχει την ευθύνη για την επιτυχία ή την αποτυχία του έργου σας. Θα συμβάλλει στη βελτιστοποίηση του έργου και θα σας προσφέρει μεγαλύτερη επιτυχία, ενώ θα ελαχιστοποιήσει κάποιους από τους αναπόφευκτους πονοκεφάλους. Έτσι, βεβαιωθείτε ότι έχει πολυάριθμες εξειδικευμένες εμπειρίες στο project και κατανοεί τις ανάγκες σας. Μια εταιρία διαχείρισης έργων, που σας υποστηρίζει, σας βοηθά επίσης να βρείτε τρόπους για να εκτιμήσετε τον μηχανισμό, αποτρέποντας το περιττό κόστος.

Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεκριμένο προϋπολογισμό και δεν περιμένετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Οι προϋπολογισμοί έκτακτης ανάγκης περιλαμβάνουν συνήθως ένα επιπλέον ποσοστό 5-20% για απρόβλεπτα ζητήματα, όπως μηχανικά, ηλεκτρικά ή υδραυλικά θέματα που δεν μπορούν να αξιολογηθούν κατά τη διάρκεια της οπτικής επιθεώρησης. Αυτά ποικίλλουν ανάλογα με το πεδίο εφαρμογής του έργου, την ηλικία του ακινήτου, την τοποθεσία και την πολυπλοκότητα του έργου.


Κατανοήστε το
brand

Τα σήματα και τα πρότυπα είναι σε εξέλιξη πάντα. Η επανατοποθέτηση και η μεταβολή της συμπεριφοράς των πελατών προτρέπουν τα στελέχη μιας εταιρίας να εξελίσσουν συνεχώς τα εμπορικά σήματα. Το κόστος ανά κλειδί για μια ανακαίνιση μπορεί να είναι δραστικά διαφορετικό από την τελευταία φορά που ανακαινίσατε το ξενοδοχείο.

Τόσο το Holiday Inn Express όσο και το Hampton στο εξωτερικό έχουν ανακαινίσει τα πρότυπα σχεδιασμού τους τα τελευταία χρόνια. Τα πρωτόκολλα Formula Blue ολοκληρώθηκαν το 2015 και κοστίζουν μεταξύ  20 –  40,000 ευρώ  ανά κλειδί για να ανταποκριθούν στα πρότυπα, επειδή είναι σημαντική η επανεξέταση της επωνυμίας.

Ένας γενικός εργολάβος μπορεί να λειτουργήσει ως έμπειρος σύμβουλος για να αξιολογήσει και να βοηθήσει να καθορίσετε τον συγκεκριμένο προϋπολογισμό του έργου σας.

Συνεχής επικοινωνία

Πρέπει να έχετε συνεχή επαφή με την ομάδα του έργου για να διατηρήσετε τη ροή εργασίας σας προοδευτικά, ελαχιστοποιώντας τις εκπλήξεις. Αυτό περιλαμβάνει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς όπως γενικοί εργολάβοι, σχεδιαστές, αρχιτέκτονες, έργα τρίτων, ομάδες εμπορικών σημάτων, ιδιοκτησίες, εταιρείες διαχείρισης και άλλες. Η απόφαση μιας ομάδας μπορεί να επηρεάσει τα χρονοδιαγράμματα και τους προϋπολογισμούς των άλλων. Η συνεχής επαφή θα ελαχιστοποιήσει αυτές τις δαπάνες σε μία ανακαίνιση ξενοδοχείου.


Σχεδιάστε πολύ νωρίς για να διατηρήσετε το χρονοδιάγραμμα

Φαίνεται ότι κάθε πτυχή του έργου μπορεί να διαρκέσει περισσότερο από ότι όλοι θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα ολοκληρωθεί. Για παράδειγμα, οι σχεδιαστές, οι αρχιτέκτονες και οι σύμβουλοι είναι, σε πολλές περιπτώσεις, πιο απασχολημένοι από ποτέ. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ολοκληρωθεί το μέρος του έργου τους σε χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από το αναμενόμενο. Μην διστάσετε με αυστηρές προθεσμίες που θα μπορούσαν να έχουν σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις στο κόστος του έργου.

Αν δεν έχετε κάνει ξανά ανακαίνιση ξενοδοχείου, να είστε σίγουροι ότι θα χρειαστείτε χρόνο για την σύνταξη παρατηρήσεων. Δεν είναι ασυνήθιστο μια απλή αναθεώρηση να διαρκέσει 45-60 ημέρες, ανάλογα με το εμπορικό σήμα και το μέγεθος του ξενοδοχείου. Αν προσπαθείτε να διαπραγματευτείτε ένα προσαρμοσμένο σχέδιο ή συγκεκριμένες παρεκκλίσεις ή αναβολές, η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Διαχειριστείτε τις προσδοκίες σας

Αυτό εξαρτάται από εσάς. Για να είναι επιτυχής κάθε συμμετέχων στο πρόγραμμα πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τι αναμένεται από εκείνον και πότε. Αυτός είναι ο κρίκος που συγκρατεί τη διαδικασία και η αδυναμία διαχείρισης των προσδοκιών σας από την εμπλεκόμενη ομάδα μπορεί να οδηγήσει σε απρόβλεπτες καθυστερήσεις και οικονομικές υπερβάσεις. Η κατανόηση, όχι μόνο της επιτυχίας, που δείχνει το έργο, αλλά και η κατανόηση του τρόπου αποτελεσματικής διαχείρισης των προσδοκιών όλων των μερών είναι καθοριστικής σημασίας.

Πολλά ζητήματα και διαφορές μπορούν να αποφευχθούν με την απλή κατανόηση και επικοινωνία. Η ανακαίνιση του ξενοδοχείου είναι σαν ομαδικό άθλημα, όλοι πρέπει να λογοδοτούν. Για να διασφαλιστεί η επιτυχία καταμερίζονται λογικές ευθύνες στα μέλη της ομάδας. Η οικοδόμηση της τέλειας ομάδας απαιτεί υπομονή, αλλά αξίζει τον κόπο και το χρόνο που επενδύσατε.

Ακόμα κι αν νομίζετε ότι ελέγχετε τα πάντα, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης.

Η Τεχνική Κατασκευαστική Εταιρεία Ι.Φούσκας αναλαμβάνει πλήρεις ανακαινίσεις διαμερισμάτων, επαγγελματικών χώρων καθώς και ξενοδοχείων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με τη δική σας ανακαίνιση γι αυτό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας μας θα σας εξυπηρετήσει.

 

fouskasjohn

Write a Reply or Comment