Ιούλιος 18 2017 0Comment
Ανακαίνιση Σπιτιού με Οικολογικά Χρώματα

Ανακαίνιση Σπιτιού με Οικολογικά Χρώματα

Όταν ξεκινάει μία ανακαίνιση σπιτιού, τα χρώματα που επιλέγετε μπορούν να σημαίνουν τα πάντα. Υπάρχουν διάφοροι τύποι χρωμάτων που μπορείτε να επιλέξετε από τα χρωματοπωλεία της γειτονιάς σας. Τα πιο συνηθισμένα χρώματα είναι τα συμβατικά. Είναι οικονομικά, αλλά αυτό που δεν ξέρετε είναι ότι το χρώμα σας είναι γεμάτο τοξικές χημικές ουσίες και ατμοσφαιρικούς ρύπους. Θέλετε πραγματικά η οικογένειά σας να αναπνέει χημικά και τοξίνες;

Πολλά χρώματα σήμερα περιέχουν το γνωστό VOC ή οργανικές ενώσεις. Αυτά περιλαμβάνουν φορμαλδεΰδη, αμμωνία και ακετόνη που εκπέμπονται από το χρώμα καθώς στεγνώνει και μπορούν ακόμα να συνεχίσουν να εκπέμπουν σε μικρότερες ποσότητες για χρόνια μετά την ξήρανση του χρώματος. Εκτός από αυτές τις τοξικές ουσίες, αρκετά χρώματα περιλαμβάνουν επίσης μυκητοκτόνα και άλλες χημικές ουσίες που έχουν σχεδιαστεί για να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής τους.

Τι επιλογές έχετε για την εύρεση φιλικών προς το περιβάλλον χρώματα; Οι πιο συνηθισμένες και συχνά λιγότερο δαπανηρές επιλογές είναι τα χρώματα που είναι χαμηλά σε VOC, τα οποία ορίζονται ως επίπεδα κάτω από 50 γραμμάρια ανά λίτρο και μηδενικά VOC, τα οποία στην πραγματικότητα δεν είναι μηδέν, αλλά οτιδήποτε κάτω από 5 γραμμάρια ανά λίτρο. Αυτά πωλούνται συχνά ως χρώματα με χαμηλή ή χωρίς οσμή, επειδή το VOC που παράγουν τη μυρωδιά σχετίζεται με τη βαφή.

Να είστε προσεκτικοί, ωστόσο, όταν ψάχνετε για αυτά τα χρώματα. Ορισμένες εταιρείες δεν αποκαλύπτουν τι μπορεί να περιέχεται στον παράγοντα χρωματισμού και συνεπώς μπορεί να περιέχουν υψηλότερα επίπεδα VOC από ότι υποδηλώνει η ετικέτα.

Τώρα έχετε την επιλογή οικολογικών χρωμάτων για το σπίτι σας. Με τα χαμηλά επίπεδα VOC και την ποικιλία χρωμάτων, δεν θα κάνετε μόνο το σπίτι σας πιο φιλικό και ασφαλέστερο για τους ανθρώπους σας, αλλά και εξίσου ανθεκτικό με το συμβατικό χρώμα. Υπάρχουν τρεις τύποι φιλικών χρωμάτων προς το περιβάλλον με βάση το γάλα, τον πηλό και το ανακυκλωμένο λάτεξ. Αυτό που είναι υπέροχο είναι το γεγονός ότι μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σε διάφορες επιφάνειες. Αν νομίζετε ότι το κόστος αγοράς των οικολογικών χρωμάτων είναι πιο ακριβό, σκεφτείτε το και πάλι. Για να αγοράσετε οικολογικά χρώματα στην ίδια ποσότητα κοστίζουν περίπου το ίδιο με το μέσο κόστος μιας συμβατικής βαφής, ενώ μπορείτε να βρείτε ανακυκλωμένο λάτεξ σε οποιοδήποτε κατάστημα με χρώματα. Παρακάτω θα δούμε τα βασικά οικολογικά χρώματα που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σας στην ανακαίνιση.

Βασισμένο στο γάλα -Αυτό είναι ένα 100% φυσικό χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οικονομική ποσότητα για να καλύψει αρκετά τετραγωνικά μέτρα επιφανειών σε τιμή που μπορεί να ανταγωνιστεί τα συνθετικά χρώματα που θα βλάψουν το περιβάλλον και την υγεία σας.

Πλεονεκτήματα:

 • Αυτό το χρώμα είναι 100% φυσικό.
 • Πολύ χαμηλή οσμή η οποία προσδίδει ένα φρέσκο ​​και φυσικό άρωμα.
 • Πολύ ανθεκτικό, αν το χρησιμοποιείτε σωστά, θα έχετε ένα καλό σύμμαχο στο βάψιμο.
 • Εξαιρετικό στη χρήση
 • Ελάχιστες συνέπειες στο περιβάλλον

Τι να προσέξετε

 • Παράγεται σε μορφή σκόνης και πρέπει να το ανακατεύετε με νερό.
 • Μόλις εκτεθεί, πρέπει να χρησιμοποιήσετε το χρώμα σας μέσα σε 12 ώρες.
 • Έχει ένα πορώδες φινίρισμα, πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό κερί για να αποφύγετε τους λεκέδες.
 • Έχει ελάχιστο αριθμό χρωμάτων
 • Αυτή η βαφή είναι πιο ακριβή από όλα τα φυσικά χρώματα.

Βερνίκι βάσης αργιλίου

Τα χρώματα αυτά είναι κατασκευασμένα από φυσικό πηλό και είναι 99% φυσικά. Το κόστος είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα και το χρώμα αυτό καθίσταται ελκυστικό.

Πλεονεκτήματα:

 • 99% φυσικό
 • Πολύ ελαφριά οσμή, εκπέμπει φρέσκο και φυσικό άρωμα.
 • Πολύ ανθεκτικό
 • Εξαιρετικό για χρήση σε δύσκολες υφές
 • Ελάχιστη επίδραση στο περιβάλλον
 • Ιδανικό για όσους έχουν αλλεργίες και ευαισθησίες

Τι να προσέξετε

 • Έχει ένα πορώδες φινίρισμα και έτσι πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα φυσικό κερί για να αποφύγετε τους λεκέδες.
 • Δεν υπάρχουν πολλά χρώματα για να επιλέξετε.
 • Έχει βιοκτόνα σε ορισμένες μάρκες
 • Το γύψο έρχεται σε μορφή σκόνης και θα πρέπει να αναμειχθεί με νερό.

Αυτοί οι τύποι χρωμάτων έχουν τις δικές τους ιδιαιτερότητες και μπορεί να μην είναι πάντα κατάλληλοι για το πλάνο σας, γι ‘αυτό είναι κάτι που πρέπει να ελέγξετε πριν επιλέξετε αυτά. Για παράδειγμα, τα βερνίκια με βάση το άργιλο μπορεί να μην είναι κατάλληλα για υγρά δωμάτια όπως το μπάνιο, εκτός αν το εφαρμόσετε με επίστρωση κεριού για να το προστατέψετε. Και ενώ είναι δυνατό να φτιάξετε το δικό σας οικολογικό χρώμα με βάση το γάλα, οι εμπορικές εκδόσεις γενικά έρχονται σε μορφή σκόνης και το χρώμα πρέπει να αναμειχθεί με νερό για τη χρήση και ένα μικρό λάθος στην ποσότητα του μπορεί να κάνει το χρώμα λιγότερο αποτελεσματικό.

Οποιοσδήποτε τύπο οικολογικής βαφής επιλέξετε για την ανακαίνιση σπιτιού σας, μπορείτε να αισθανθείτε σίγουροι ότι μειώνετε τον αριθμό των χημικών ερεθιστικών ουσιών στο σπίτι σας, καθώς και τις εκπομπές που θεωρούνται επιβλαβείς για το περιβάλλον. Αυτό θα πρέπει να είναι αρκετό για να σας δώσει την ώθηση να ξεκινήσετε το βάψιμο και την ανακαίνιση του χώρου σας.

Η εταιρεία μας χρησιμοποιεί επώνυμα χρώματα του γνωστού οίκου ΒΙΒΕΧΡΩΜ.

Η Ι.Φούσκας Τεχνική Κατασκευαστική αναλαμβάνει πλήριες ανακαινίσεις σπιτιών, επαγγελματικών χώρων και ξενοδοχειακών μονάδων και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση.

fouskasjohn

Write a Reply or Comment