Ιούνιος 06 2017 0Comment
Αυτά είναι τα Στάδια για την Σωστή Ανακαίνιση Κουζίνας

Αυτά είναι τα Στάδια για την Σωστή Ανακαίνιση Κουζίνας

Καμιά φορά δεν είναι εύκολο να πάρετε τις σωστές αποφάσεις όταν πρέπει να αποφασίσετε για την ανακαίνιση κουζίνας. Οι κύριοι προβληματισμοί αφορούν το είδος του ξύλου, το χρώμα, την πλήρη ή μερική επικάλυψη των πορτών στα ντουλάπια κουζίνας, τους κρυφούς ή εκτεθειμένους μεντεσέδες και άλλα στοιχεία σχεδίασης. Οι συνδυασμοί που διατίθενται μπορούν εύκολα να γίνουν χιλιάδες. Ποια είναι η τέλεια επιλογή, όμως, για τη νέα κουζίνα σας;

Τα νέα έπιπλα κουζίνας θα πρέπει να κυριαρχούνται από την εμφάνιση των ντουλαπιών σας. Οι εκτεθειμένες επιφάνειες των επίπλων σε κάθε κουζίνα καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του χώρου με αποτέλεσμα να καθορίζεται ο χαρακτήρας της κουζίνας περισσότερο από κάθε άλλο στοιχείο του σχεδιασμού. Όταν λάβετε την κρίσιμη απόφαση να ανακαινίσετε την κουζίνας σας, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να εξετάσετε για να σας βοηθήσουν να δημιουργήσετε την κουζίνα της αρεσκείας σας.

Προσωπική άποψη

Τι σας αρέσει στην εμφάνιση της κουζίνας; Μήπως σας αρέσει το στυλ των παραδοσιακών κουζινών με το πλούσιο φινίρισμα ξύλου ή σας αρέσουν τα λευκά έπιπλα κουζίνας; Μια από τις μοντέρνες ιταλικές κουζίνες με κομψές γραμμές ή κάποια έπιπλα κουζίνας αμερικάνικου τύπου με “βαριά” σχεδίαση; Ότι και να σας αρέσει έχει το δικό του στυλ και την δική του, ξεχωριστή, κομψότητα. Ο παράγοντας που κάνει διαφορετική μια κουζίνα είναι η προσωπική σας παρέμβαση στο βασικό σχέδιο. Δώστε στα έπιπλα κουζίνας στοιχεία της προσωπικότητας σας. Εξάλλου, είστε οι πρώτοι που πρέπει να σας αρέσουν τα έπιπλα κουζίνας σας.

Το στυλ του σπιτιού σας

Το νέο στυλ της κουζίνας σας θα πρέπει να ταιριάζει με το υπόλοιπο του σπιτιού σας. Εάν έχετε ένα παραδοσιακό σπίτι, τα νέα έπιπλα κουζίνας θα πρέπει να έχουν μια περισσότερη παραδοσιακή εμφάνιση και σχεδιασμό.

Ένα σύγχρονο σπίτι θα πρέπει να έχει πιο μοντέρνα σχέδια. Για παράδειγμα σε μία ανακαίνιση κουζίνας θα μπορούσαν να επιλεχθούν έπιπλα κουζίνας με λεπτές γραμμές, ντουλάπια κουζίνας με μεταλλικά στοιχεία ή γυαλί και με ένα πάγκο νησί στο κέντρο του χώρου, ο οποίος θα “απογειώσει” την εργονομία και την αισθητική του χώρου.

Εύρος Τιμής

Σαφώς και η τιμή οποιουδήποτε προϊόντος έχει σημαντικό ρόλο στη τελική επιλογή της αγοράς, πόσο μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με την ανακαίνιση κουζίνας. Δεν θα πρέπει να σας αγχώνει το γεγονός ότι το κόστος μιας ανακαίνισης μπορεί να εκτιναχθεί. Αυτή η δυσάρεστη έκπληξη θα συμβεί όταν δεν θα έχετε αποφασίσει πως ακριβώς θέλετε να σχεδιάσετε τη νέα κουζίνα σας. Καθορίστε από την αρχή το διαθέσιμο ποσό που θα ξοδέψετε και σταματήστε εκεί. Καλό θα ήταν να ενημερώσετε αρχικά τον ξυλουργό ή την εταιρεία που θα αναλάβει την εργασία για το μπάτζετ που έχετε στη διάθεσή σας.

Η σωστή έρευνα αγοράς αφορά παράγοντες που καθορίζουν τιμή και ποιότητα. Για παράδειγμα στην αγορά υπάρχουν εταιρείες που μπορούν να κατασκευάσουν τύπου ιταλικές κουζίνες στην Ελλάδα, αλλά θα πρέπει να σιγουρευτείτε ότι θα έχουν την σχεδιαστική και ποιοτική υπογραφή της ιταλικής βιομηχανίας. Επίσης, υπάρχουν εταιρείες που λειτουργούν ως μεσάζοντες κουζινών από το εξωτερικό μέσω εγχώριων αντιπροσώπων, γεγονός που αυξάνει τα κόστη. Η επιλογή ενός αντιπρόσωπου μιας εταιρείας φαντάζει ως η πιο ασφαλής και οικονομική λύση.

Αν αναζητάτε τους τρεις βασικούς πυλώνες που θα στηρίξουν την απόφαση σας να ξεκινήσετε την ανακαίνιση της κουζίνας σας, τότε τους βρήκατε. Πάνω απ’ όλα θα πρέπει να γνωρίζετε τι αναζητάτε, αν ταιριάζει αυτό το στυλ με το σπίτι σας και βεβαίως αν μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά. Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός!

Καλή Επιτυχία!

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει πλήρεις ή μερικές ανακαινίσεις διαμερισμάτων, ξενοδοχειακών μονάδων και επαγγελματικών χώρων και μπορούμε να σας βοηθήσουμε σχετικά με το δικό σας χώρο προς ανακαίνιση αρκεί να επικοινωνήσετε μαζί μας και κάποιος εξειδικευμένος συνεργάτης μας θα ανταποκριθεί άμεσα.

 

fouskasjohn

Write a Reply or Comment